Radionica: HORIZONT 2020 najbrži put do bespovratnih sredstava za mala i srednja preduzeća

Centar za poslovnu edukaciju i European Training Academy organizuju dvodnevnu interaktivnu radionicu

HORIZONT 2020 najbrži put do bespovratnih sredstava za mala i srednja preduzeća

Trener mr. sc. Boško Nektarijević MBA

Gostujući predavač Jovanka Sabljić, IPMA certifikovani projekt menadžer 


15. i 16. januar 2019.

Sarajevo, Hotel Hills

Broj učesnika je ograničen na 20  

Požurite sa prijavom!

Požurite sa prijavom, radionica počinje za

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Prijavite se na naš newsletter i primajte obavijesti o budućim edukacijama.


Dvodnednevna interaktivna radionica

HORIZONT 2020 kako aplicirati i dobiti sredstva iz EU 

Kliknite ovdje za više informacija o HORZONT 2020 programu

Radionica ima za cilj razvoj kompetencija i vještina u okviru programa Evropske unije Horizont 2020 sa fokusom na srednje i malo preduzetništvo - SME Instruments te pregled mogućnosti finansiranja iz EU fondova sa fokusom na pozive u okviru Horizon 2020, Erasmus+ i IPA II. Na radionici će biti predstavljeni otvoreni pozivi za dostavu projektnih prijedloga, način pisanja uspješnog projektnog prijedloga, primjeri uspješnih Horizon 2020 i IPA II projektnih prijedloga te će polaznici obuke imati priliku da se konsultiraju sa predavačem o konkretnim projektnim idejama i prijedlozima za koje su zainteresirani. Radionica je namjenjena vlasnicima i menadžerima malih i srednjih preduzeća (MSP), mikro preduzeća, menadžmentu univerziteta, organizacija za podršku biznisu, agencija za podršku inovativnosti, udruženja poduzetnika i sl.

Praktična, “korak po korak” uputstva za ispunjavanje projektnog prijedloga: kako napisati svaki dio projektnog prijedloga, jednostavno i konkretno. Ocjenjivanje projektnih modela: pristup, metode i tehnike koje obezbjeđuju najbolje rezultate prilikom ocjenjivanja projektnih prijedloga. Naučite tajne uspjeha, korisne alate i tehnike te kako pripremiti optimalan i uspješan projektni prijedlog iz ugla ocjenjivača i najvažnije kako postići izvrsnost u pisanju projektnog prijedloga.

Ova radionica će promjeniti vaš način razmišljanja o pisanju projekata. Vratit ćete se u svoje firme i organizacije kao stručnjaci za H2020, IPA2 i EIDHR programe sa naprednim vještinama koje će vam pomoći da savladate izazove iz stvarnih situacija, napraviti značajan uticaj i osigurate finansijsku podršku za vaše projekte.

Gostujući predavač Jovanka Sabljić, IPMA certifikovani projekt menadžer i osnivač "BUDI ZDRAV KO DREN" kooperative koja okuplja lokalne proizvođače i prerađivače visokokvalitetnog voća /drenjina, će učesnicima treniga prezentovati kako je "Zdrav Ko Dren" podigla na viši nivo poslovanja zahvaljujući EU fondovima. Jovanka je također učestvovala i vodila nekoliko EU projekata uključujući i MINATURA 2020 finanasiran kroz Horizon 2020 program.

KLIKNITE OVDJE ZA PROGRAM RADIONICE

KOME JE RADIONICA NAMIJENJENA

Radionica je namjenjena vlasnicima i menadžerima srednjih i malih preduzeća (MSP), mikro preduzeća, predstavnicima univerziteta, organizacija za podršku razvoja biznisa, agencija za podršku inovativnosti, udruženja preduzetnika i sl. 

KORISTI ZA UČESNIKE

Na obuci će biti predstavljeni otvoreni pozivi za dostavu projektnih prijedloga, način pisanja uspješnog projektnog prijedloga, primjeri uspješnih H2020 i IPA II projektnih prijedloga, te će polaznici obuke imati priliku da se konsultiraju sa predavačem o konkretnim projektnim idejama i prijedlozima za koje su zainteresirani.

Polaznici će naučiti: - o Horizont2020 programu - o ostalim projektima EU - kvalitetno pisanje projekata - o alatima za pisanje projekata - o metodama ocjenjivanje projekata - razvoj inovativnih ideja  

METODOLOGIJA RADA

Radionica je osmišljena kao potpuno interaktivna sa maksimalno 20 učesnika te dizajnirana na način da svaki učesnik može iznijeti konkretan problem i dobiti prijedlog za rješenje kroz proaktivnu diskusiju. Tematika seminara je kombinacija teorije i prakse kroz niz praktičnih primjera i vježbi. Predavač koristi raznovrsnu i savremenu metodologiju rada: individualni i timski rad, rad na stvarnim projektima, studija slučaja, demonstracija i slično. 

Networking

Iskoristite priliku za networking sa liderima i kolegama iz industrije.

Certifikat

Po završetku seminara učesnici dobijaju European Training Academy certifikat.

Trener

mr. sc. Boško Nektarijević MBA  

Diplomirao je menadžment u Parizu na poslovnoj školi IFAM. Magistrirao je na „Solvay Brussels School of Economics and Management“, Univerziteta u Briselu, a specijalizaciju završio na Harvard univerzitetu u SAD. Radio je kao izvršni direktor EU Acesss iz Brisela, zatim je vodio Balkansku bezbjednosnu mrežu.  

Bio je na različitim pozicijama u EU institucijama, a trenutno je „Coach“ u EASME (Izvršnoj agenciji za mala i srednja preduzeća) i trening ekspert za REA ( Izvršna agenciju za istraživanje). Vodio je R&I saradnju EU – Turska, Balkan i zemalje Mediterana.  

Više od 15 godina drži predavanja o pripremi i implementaciji EU projekta, kako unaprijediti liderske sposobnosti i kako da organizacije sa Balkana razviju svoj potencijal i da maksimalno iskoriste EU fondove. Napisao je 6 uspješnih Horizon2020 projekata.

Gostujući predavač: Jovanka Sabljić IPMA certifikovani projekt menadžer i osnivač "BUDI ZDRAV KO DREN" kooperative koja okuplja lokalne proizvođače i prerađivače visokokvalitetnog voća /drenjina.  

Unaprijeđenjem porodičnog biznisa i saradnjom sa inženjerima, IT ekspertima i lokalnim proizvođačima je omogućila da svoje proizvode prodaju putem interneta, i to ni manje ni više, nego u svom rodnom mjestu Drvaru. Učesnicima treniga prezentovaće kako je "Zdrav Ko Dren" podigla na viši nivo poslovanja zahvaljujući EU fondovima. Jovanka ima dugo radno iskustvo u Ministarstvu Ekonomije Kantona 10, gde je odgovorna za unapređenje poslovanja malih i srednjih preduzeća. A učestvovala je i vodila nekoliko EU projekata uključujući i MINATURA 2020 finanasiran kroz Horizon 2020 program.


Izjave naših polaznika Smatram da je seminar koristan za sve koji žele naučiti više o metodologiji i alatima koji se koriste za upravljanje projektima. Seminar je naročito poučan za početnike, odnosno sve osobe koje imaju određeno iskustvo na projektima ali ne i odgovarajuću teorijsku podlogu. Predavači imaju obimno iskustvo, te na zabavan način, kroz praktične primjere i interaktivnu nastavu, polaznike vode kroz projektne faze, što nastavu čini dinamičnom i interesantnom. Trening: Projekt menadžment Elma Majstorić, Direktor Odjela Uprave, Addiko Bank d.d. Sarajevo

Povjerenje su nam ukazale vodeće BH firme

Preko 100 vodećih BH firmi i organizacija su naši zadovoljni klijenti, a neki od njih su: Addiko banka, Aerodrom Sarajevo, Agencija za državnu službu, Argeta, AS Holding Jelah, BH Pošta, BH Telecom, Bosnalijek, Bramac krovni sistemi, Britanska ambasada, Centralna banka BiH, Croatia osiguranje, EKI, Elektro Bijeljina, Energopetrol, Fabrika cementa Lukavac, Federalno ministarstvo finansija, GIKIL Lukavac, Goethe Institut, Gorenje, Grawe osiguranje, HoldINA, International Health, Intesa Sanpaolo banka, Kim Tec, Krajina Klas, Logosoft, Lutrija BiH, Merkur osiguranje, Mistral, MKF Sunrise, NLB banka, Nova banka, Novo Nordisk, Općine Ilijaš-Novo Sarajevo-Tuzla, Oracle, ORBICO, Obavještajno sigurnosna agencija BH, Partner, Pliva, Poreska uprava RS, Porsche, ProCredit Bank, Pretis, Prevent, Raiffeisen banka, Razvojna banka FBiH, Registar vrijednosnih papira, SAMSUNG, Sarajevo osiguranje, Soda Sisecam, Sparkasse banka, Univerzitet u Sarajevu, Uprava za indirektno oporezivanje BiH, Ustavni sud BH, Via Media, Schachermayer, Schenker, Sberbank, Sparkasse Bank, Sprind, Sud BiH, Xella Ytong, Služba za zapošljavanje TK i KS, Ziraat banka, Volkswagen, Wurth...  

Požurite sa prijavom, radionica počinje za

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Mjesto i vrijeme održavanja

 • SARAJEVO - 15. i 16. januar 10-16h, Hotel Hills Ilidža


Kotizacija

Cijena: 495 KM + PDV

Posebne cijene noćenja za učesnike u Hotel Hills **** sa SPA centrom (više informacija na linku PRIJAVA).

Trening je ograničen na 20 učesnika. 

Cijena uključuje:

 • Stručna predavanja predavača
 • Materijale koji prate seminar
 • Popis učesnika seminara s podacima za daljnje kontakte
 • Izdavanje European Training Academy certifikata
 • Ručak i kafu tokom pauza  

Pogodnost: Fizička lica mogu plaćati do 6 rata putem UniCredit ili Raiffeisen platnih kartica.  

Dodatne informacije Sarajevo: 033 260 505 Tuzla: 035 245 222 Email: cpe@cpe.ba


Seminari u najavi

 


Prijavite se na naš newsletter i primajte obavijesti o budućim edukacijama.


Centar za poslovnu edukaciju

Centar za poslovnu edukaciju je vodeći akreditovani centar za prijenos modernih i praktičnih znanja u domenu informacionih tehnologija, stranih jezika, dizajna i poslovnih vještina. Od osnivanja 2007. godine postali smo vodeća ustanova u BiH, sa poslovnicama u Sarajevu i Tuzli te preko 14.000 polaznika. To postižemo sa stručnim timom od preko 40 vrhunskih predavača potpuno posvećenih polaznicima. Nastavne planove i programe Centra za poslovnu edukaciju akreditovalo je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK. Ovlašteni smo 1st Business Certificate, TOEFL i Xpert test centar te ÖSD partner centar.

Zašto odabrati CPE?

 • 1st Business Certificate centar za BiH
 • Ovlašteni TOEFL i Xpert test centar te ÖSD partner centar 
 • Stručni tim od preko 40 vrhunskih predavača posvećenih polaznicima 
 • Nastava u malim grupama od 8 do 12 polaznika 
 • Preko 14.000 zadovoljnih polaznika od 2007. godine 
 • Plaćanje do 6 mjesečnih rata za sve polaznike 
 • Originalna literatura za sve kurseve 
 • Besplatno pred-testiranje za određivanje trenutnog znanja 
 • Garancija 100 % zadovoljstvo (besplatan ponovni kurs) 
 • 12 moderno opremljenih učionica
 • Digitalna nastava sa Mimio Xi interaktivnim tablama 
 • Klimatizacija, ventilacija i ergonomski oblikovane stolice 
 • Kafeterija za pauze i odmor 
 • Lokacije u centru Sarajeva i Tuzle

Sarajevo Centar za poslovnu edukaciju 

Multicom d.o.o. Tuzla, PJ Sarajevo Kolodvorska 5, Sarajevo Tel.: +387 33 260 505 E-mail: sarajevo@cpe.ba Web: www.cpe.ba

Tuzla Centar za poslovnu edukaciju

Multicom d.o.o. Tuzla Aleja A. Izetbegovića 10, Tuzla Tel.: +387 35 245 222 E-mail: tuzla@cpe.ba Web: www.cpe.ba