Centar za poslovnu edukaciju i European Training Academy organizuju dvodnevnu interaktivnu radionicu

EU grantovi - kako do bespovratnih sredstava za privatne firme i javni sektor 


Sarajevo 30. i 31. januar 2020. 10-16h Hotel Hills 5*

Ograničeno na 22 učesnika, požurite sa prijavom!  

Popust za rane prijave vrijedi još

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Prijavite se na naš newsletter i primajte obavijesti o budućim edukacijama.


Dvodnednevna interaktivna radionica

EU grantovi - kako do bespovratnih sredstava za privatne firme i javni sektor 

Na ovoj radionici učesnici će se upoznati sa širokim mogućnostima bespovratnog finansiranja iz različitih EU fondova uključujući i IPA III fond. EU grantovi su izuzetna prilika za BH male, srednje i velike privatne i javne firme, nevladine organizacije, univerzitete i javni sektor uključujući organe javne uprave na svim nivoima. 

Na radionici će biti predstavljeni trenutni i budući otvoreni pozivi za dostavu projektnih prijedloga, način pisanja uspješnog projektnog prijedloga, primjeri uspješnih EU i IPA II projektnih prijedloga. 

Također će biti predstavljene i različite mogućnosti saradnje kroz partnerski odnos sa stranim nosiocima projekta što je posebno interesantno onima koji tek ulaze u EU projekte i nemaju kapaciteta da budu nosioci projekta. Ovakvi partnerski odnosi omogućavaju manjim firmama i organizacijama da ponude svoje usluge i kapacitete vodećim evropskim konzorcijima koji provode multimilionske EU projekte.

Kroz interaktivan rad u maloj grupi do 22 učesnika, svi učesnici će imati priliku da se konsultiraju sa predavačem o svojim konkretnim projektnim idejama i prijedlozima za koje su zainteresirani. 

Praktična, “korak po korak” uputstva za ispunjavanje projektnog prijedloga: kako napisati svaki dio projektnog prijedloga, jednostavno i konkretno. Ocjenjivanje projektnih modela: pristup, metode i tehnike koje obezbjeđuju najbolje rezultate prilikom ocjenjivanja projektnih prijedloga. Naučite tajne uspjeha, korisne alate i tehnike te kako pripremiti optimalan i uspješan projektni prijedlog iz ugla ocjenjivača i najvažnije kako postići izvrsnost u pisanju projektnog prijedloga.

Ova radionica će promjeniti vaš način razmišljanja o EU grantovima . Vratit ćete se u svoje firme i organizacije kao stručnjaci za EU, IPA i EIDHR programe sa naprednim vještinama koje će vam pomoći da savladate izazove iz stvarnih situacija, napraviti značajan uticaj i osigurate finansijsku podršku za vaše projekte.

KLIKNITE OVDJE ZA PROGRAM RADIONICE

KOME JE RADIONICA NAMIJENJENA

Radionica je namjenjena vlasnicima i menadžerima malih, srednjih i velikih privatnih i javnih firmi, mikro firmi, predstavnicima univerziteta, organizacija za podršku razvoja biznisa, agencija za podršku inovativnosti, udruženja preduzetnika i svima koji žele naučiti više o mogućnostima bespovratnog finansiranja iz EU fondova.

METODOLOGIJA RADA

Radionica je osmišljena kao potpuno interaktivna sa maksimalno 22 učesnika te dizajnirana na način da svaki učesnik može iznijeti konkretan problem i dobiti prijedlog za rješenje kroz proaktivnu diskusiju. Tematika seminara je kombinacija teorije i prakse kroz niz praktičnih primjera i vježbi. Predavač koristi raznovrsnu i savremenu metodologiju rada: individualni i timski rad, rad na stvarnim projektima, studija slučaja, demonstracija i slično. 

Networking

Iskoristite priliku za networking sa liderima i kolegama iz industrije.

Certifikat

Po završetku seminara učesnici dobijaju European Training Academy certifikat.

Trener

mr. sc. Boško Nektarijević MBA  

Diplomirao je menadžment u Parizu na poslovnoj školi IFAM. Magistrirao je na „Solvay Brussels School of Economics and Management“, Univerziteta u Briselu, a specijalizaciju završio na Harvard univerzitetu u SAD.  

Radio je kao izvršni direktor EU Acesss iz Brisela, zatim je vodio Balkansku bezbjednosnu mrežu.  

Bio je na različitim pozicijama u EU institucijama, a trenutno je Coach u EASME (Izvršnoj agenciji za mala i srednja preduzeća) i trening ekspert za REA ( Izvršna agenciju za istraživanje). Vodio je R&I&saradnju EU – Turska, Balkan i zemalje Mediterana.  

Već 20 godina radi na pisanju uspješnih projekata te drži predavanja o pripremi i implementaciji EU projekta, kako unaprijediti liderske sposobnosti i kako da organizacije sa Balkana razviju svoj potencijal i da maksimalno iskoriste EU fondove. Napisao je 6 uspješnih Horizon2020 projekata, a dodatnih 6 projekata na kojima je bio angažovan su nagrađeni sa "Seal of Excellence awards from European Commission".

Trener za lidere od 2002. godine u oblasti rukovođenja, kros kulturalnih pregovora, razvoja projekata, pisanja projekata i dr. Glavni dizajner velikog broja trening programa za preko 4000 menadžera iz sektora biznisa, javnog, akademskog i nevladinog sektora. Jedan je od osnivača European Training Academy iz Brisela i Balkan Security Network.


Povjerenje su nam ukazale vodeće BH firme

Preko 100 vodećih BH firmi i organizacija su naši zadovoljni klijenti, a neki od njih su

Reference

Popust za rane prijave vrijedi još

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Mjesto i vrijeme održavanja

 • SARAJEVO - 30. i 31. januar 2020; 10-16h, kongresni centar Hotel Hills 5*


Kotizacija

Redovna kotizacija za dvodnevnu radionicu: 495 KM + PDV 

Popusti za rane prijave do 17. januara: Kotizacija po učesniku za 1-2 učesnika sa 10 % popusta: 445 KM + PDV Kotizacija po učesniku za 3-4 učesnika sa 15 % popusta: 420 KM + PDV Kotizacija po učesniku za 5 i više učesnika sa 20 % popusta: 395 KM + PDV 

Trening je ograničen na 22 učesnika. 

Cijena uključuje:

 • Stručna predavanja predavača
 • Materijale koji prate radionicu
 • Popis učesnika seminara s podacima za daljnje kontakte
 • Izdavanje European Training Academy certifikata
 • Ručak na bazi švedskog stola i kafu tokom pauza
 • Besplatan parking

Pogodnost: Fizička lica mogu plaćati do 6 rata putem UniCredit ili Raiffeisen platnih kartica.  

PRIJAVA

Dodatne informacije Sarajevo: 033 260 505 Tuzla: 035 245 222 Email: cpe@cpe.ba


Seminari u najaviPrijavite se na naš newsletter i primajte obavijesti o budućim edukacijama.

Share on LinkedIn

Centar za poslovnu edukaciju

Centar za poslovnu edukaciju je vodeći akreditovani centar za prijenos modernih i praktičnih znanja u domenu informacionih tehnologija, stranih jezika, dizajna i poslovnih vještina. Od osnivanja 2007. godine postali smo vodeća ustanova u BiH, sa poslovnicama u Sarajevu i Tuzli te preko 20.000 polaznika. To postižemo sa stručnim timom od preko 50 vrhunskih predavača potpuno posvećenih polaznicima. Nastavne planove i programe Centra za poslovnu edukaciju akreditovalo je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK. Ovlašteni smo 1st Business Certificate, TOEFL i Xpert test centar te ÖSD partner centar.

Zašto odabrati CPE?

 • 1st Business Certificate centar za BiH
 • Ovlašteni TOEFL i Xpert test centar te ÖSD partner centar 
 • Stručni tim od preko 50 vrhunskih predavača posvećenih polaznicima 
 • Nastava u malim grupama od 8 do 12 polaznika 
 • Preko 20.000 zadovoljnih polaznika od 2007. godine 
 • Plaćanje do 6 mjesečnih rata za sve polaznike 
 • Originalna literatura za sve kurseve 
 • Besplatno pred-testiranje za određivanje trenutnog znanja 
 • Garancija 100 % zadovoljstvo (besplatan ponovni kurs) 
 • 12 moderno opremljenih učionica
 • Digitalna nastava sa Mimio Xi interaktivnim tablama 
 • Klimatizacija, ventilacija i ergonomski oblikovane stolice 
 • Kafeterija za pauze i odmor 
 • Lokacije u centru Sarajeva i Tuzle

Sarajevo Centar za poslovnu edukaciju 

Multicom d.o.o. Tuzla, PJ Sarajevo Kolodvorska 5, Sarajevo Tel.: +387 33 260 505 E-mail: sarajevo@cpe.ba Web: www.cpe.ba

Tuzla Centar za poslovnu edukaciju

Multicom d.o.o. Tuzla Aleja A. Izetbegovića 10, Tuzla Tel.: +387 35 245 222 E-mail: tuzla@cpe.ba Web: www.cpe.ba