Korporativno upravljanje - interaktivni trening

Centar za poslovnu edukaciju organizuje jednodnevni interaktivni trening

KORPORATIVNO UPRAVLJANJE

 • SARAJEVO 31. januara, Hills hotel Ilidža

Poslovni sistemi, strukture, procesi, stakeholderi u kontinuiranim i često nevjerovatnim interakcijama

CPE Trener

Požurite sa prijavom, broj polaznika je ograničen na 16 

Iskoristite 20 % popusta za prijave do 26. januara

Prijavite se na naš newsletter i primajte obavijesti o budućim edukacijama.

KORPORATIVNO UPRAVLJANJE poslovni sistemi, strukture, procesi, stakeholderi u kontinuiranim i često nevjerovatnim interakcijama

Cilj naših seminara i treninga jeste povećanje efikasnosti poslovanja. Želimo vam pomoći da optimizirate vaše vještine korporativnog upravljanja i postanete izvrsni u poslovanju. Trening vodi vrhunski korporativni menadžer koji svoja dokazana praktična iskustva stavlja vama na raspolaganje kroz interaktivni rad u maloj grupi. Fokusirani smo na prijenos praktičnog znanja i iskustva, a kroz ovaj seminar imat ćete mogućnost postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse.

Radi li se o teorijskom konceptu ili ultimativnoj potrebi za praktičnim djelovanjem? Je li to samo suhoparno teorijsko naglabanje ili je po srijedi „pitanje svih pitanja“ u poslovnom svijetu? Neka vrsta „prapočetka“. I, da li samo u poslovnom svijetu?  

Neprestano smo u našem življenju, a posebno poslovanju, okruženi i usmjeravani određenim regulama, principima, koji su u kontinuiranoj evoluciji, a ponekad i u dramatičnoj revoluciji. Da li se može uspješno poslovati zanemarujući civilizacijsku tradiciju, sistemski primijenjenu u naprednom poslovnom svijetu? Trebamo li se pridržavati dobrih međunarodnih praksi ili su one „primjerenije“ za neka druga okruženja? Nudi li primjena dobrog korporativnog upravljanja rješenja ili samo otvara nove dileme?  

Jesu li poslovna odgovornost, moralnost, transparentnost, pravednost, dobar imidž, dugoročna vizija samo teško ostvarivi ideali, od minornog značaja u odnosu na naše dnevne zadatke i aktivnosti? Ili se radi o sistemu i alatima koji nam upravo omogućavaju uspješno poslovanje i ispunjavanje poslovnih ciljeva?  

Na ova i druga vaša pitanja i dileme odgovore nudi interaktivni trening KORPORATIVNO UPRAVLJANJE, koji će na intenzivan, atraktivan i interaktivan način omogućiti svakom učesniku da stekne nova znanja, razmijeni vlastita iskustva i unaprijedi svoj menadžerski i poslovni kapacitet.  

Kroz jednodnevno interaktivno druženje sa našim iskusnim trenerom Dinom Osmanbegovićem, jednim od vodećih domaćih bankarskih i finansijskih profesionalaca, imate jedinstvenu priliku da saznate, pitate, komentarišete, aktivno učestvujete u kratkim radionicama te konačno i sistematizirate svoja znanja i vještine.  

Jer, dobro korporativno upravljanje je osnovno tkivo savremenog uspješnog poslovanja!  

TEME:

 • Pojmovi korporativnog upravljanja;
 • Porodični biznis i korporativno upravljanje;
 • Sistemi i alati korporativnog upravljanja;
 • Korporativna kultura – vrhunac dostignuća korporativnog upravljanja
 • uz mnoštvo primjera iz prakse i priliku za pitanja i diskusiju. 


Učesnici ovog interaktivnog treninga će imati jedinstvenu priliku da dobiju uvid u neke od najboljih primjera uspješnog korporativnog upravljanja na tržištu Bosne i Hercegovine uz detalje o kojima se ne može čitati na poslovnim portalima. Očekivano, biće prezentirani i oni primjeri neuspjeha, kao i interesantne historijske analogije. Svaki učesnik ima mogućnost za otvorenu diskusiju, komentare i stručna objašnjenja. Učesnici treninga će u kratkim radionicama, a u različitim ulogama stakeholdera korporativnog upravljanja, imati priliku da iskažu vlastite sposobnosti, iskustva i utvrde stečena znanja. vljanje budžetom

Kome je seminar namijenjen 

Ovaj interaktivni trening je namijenjen kako iskusnim poslovnim ljudima, preduzetnicima, tako i mlađim rukovodiocima i izvršiocima različitih nivoa, koji započinju izgradnju svoje poslovne karijere u privrednim društvima, finansijskim institucijama, javnom sektoru, državnim organima svih nivoa.  

Certifikat Po završetku seminar sudionici će dobiti certifikat koji izdaje Centar za poslovnu edukaciju.

Mjesto i vrijeme održavanja

 • SARAJEVO 31. januar 2018; 9-16h, Hills hotel Ilidža  


Izjave naših polaznika Trening Upravljanje ljudskim resursima je bio izrazito koristan i zabavan. Dozvolio mi je da steknem bolji uvid u to koje vještine kod sebe trebam razvijati i dao divnu priliku da razmijenim iskustva sa kolegama i kolegicama iz drugih industrija. Stečeno znanje ću svakako primijeniti u praksi. Amila Avdukić, Head of Human Potential, Mistral Sarajevo

Trener

Dino Osmanbegović


Dino Osmanbegović Bankarski i finansijski ekspert, svoju bogatu karijeru je izgradio radeći za vodeće kompanije u svojim industrijama, te uspješno participirajući u mnoštvu privrednih, banakarskih i institucionalnih projekata u zemlji i inostranstvu. Gradeći poslovno i stručno iskustvo, počevši od komercijalnih pozicija u poslovima nuđenja i ugovaranja investicionih projekata u inozemstvu, preko srednjeg i višeg menadžmenta u finansijskom segmentu Unionivest Holdinga d.d., vodeće inženjering kompanije u Bosni i Hercegovini. U bankarskom sektoru, tokom dvije decenije rada, ostvario je respektabilnu karijeru komercijalnog bankara, fokusiranog na korporatvno bankarstvo, prvo u Market banci d.d., a potom u Raiffeisen bank d.d. BiH, gdje je svojom profesionalnom komunikacijom sa klijentima i razumijevanjem njihovog poslovnog modela, snažno podržao uspješno poslovanje te rast i razvoj njihovih kompanija, danas najznačajnijih domaćih i inostranih firmi na tržištu Bosne i Hercegovine. Kao član Uprave vodeće komercijalne banke u BiH, Dino je aktivno učestvovao u uspješnoj transformaciji male lokalne komercijalne banke u savremenu i respektabilnu bankarsku instituciju, stičući time dragocijena iskustva i ključna znanja o korporativnom upravljanju u napredno uređenim finansijskim institucijama, koje su u datom trenutku išle ispred prakse ukupnog tržišta i aktuelnih zakonskih rješenja. Trenutno radi kao freelance konsultant angažovan ad hoc kako od strane Svjetske banke za projekte evaluacije komercijalnih banaka u zemlji i inostranstvu, tako i od privatnih kompanija u području unapređenja poslovanja, strateškog pozicioniranja, izgradnji savremene korporativne strukture i dobrih poslovnih praksi. Dino u svom radu ima priliku da sarađuje sa ključnim donosiocima odluka u području privrede, državnog sektora različitih nivoa i svih najvažnijih međunarodnih institucija prisutnih u našoj zemlji.

Povjerenje su nam ukazale vodeće BH firme

Preko 100 vodećih BH firmi i organizacija su naši zadovoljni klijenti, a neki od njih su: Addiko banka, Aerodrom Sarajevo, Agencija za državnu službu, American Councils for International Education, Argeta, BH Pošta, BH Telecom, Bosnalijek, Bramac krovni sistemi, Centralna banka BiH, Elektro Bijeljina, EKI, Fabrika cementa Lukavac, Goethe Institut, Gorenje, Grawe, Intesa Sanpaolo banka, Kim Tec, Logosoft, Lutrija BiH, Mistral, NLB banka, Nova banka, Općine Ilijaš, Novo Sarajevo i Tuzla, Oracle, Obavještajno sigurnosna agencija BH, Partner mikrokreditna fondacija, Pliva, Poreska Uprava RS, Porsche BH, ProCredit Bank, Pretis, Prevent, Raiffeisen banka, Registar vrijednosnih papira, Sarajevo osiguranje, Soda Sisecam, Sparkasse banka, Tužilaštvo BH, TVSA, Via Media, Visoko sudsko i tužilačko vijeće, Schachermayer, Schenker, Sberbank, Xella Ytong, Zavod za zapošljavanje TK i KS, Ziraat banka, Volkswagen, Wurth...  

Požurite, popust za rane prijave vrijedi još

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Kotizacija

Cijena: 295 KM + PDV Cijena sa 20 % popusta za pravna i fizička lica za rane prijave i uplate do 26. janauara: 235 KM + PDV  

Fizička lica mogu plaćati do 6 rata putem Unicredit ili Raiffeisen platnih kartica. U cijenu je uključen ručak i osvježenje tokom pauza. Trening je ograničen na 16 učesnika.

Za dodatne informacije pozovite nas na Sarajevo 033 260 505 Tuzla 035 245 222

Prijavite se na naš newsletter i primajte obavijesti o budućim edukacijama.

Edukacije u najavi

 • JEDNODNEVNI INTERAKTIVNI SEMINAR - Moć prodaje - SARAJEVO 07.02.2018.
 • JEDNODNEVNI INTERAKTIVNI SEMINAR - Moć prodaje - TUZLA 14.02.2018.
 • JEDNODNEVNI INTERAKTIVNI SEMINAR - Transferne cijene - SARAJEVO - 20.02.2018.
 • DVODNEVNI INTERAKTIVNI SEMINAR - Proces menadžment - SARAJEVO 22 i 23.02.2018.
 • JEDNODNEVNI INTERAKTIVNI SEMINAR - Krizni menadžment - SARAJEVO 06.03.2018.
 • DVODNEVNI INTERAKTIVNI SEMINAR - Ljudski resursi: Upravljanje radnim učinkom - SARAJEVO 22. i 23.3.2018.
 • DVODNEVNI INTERAKTIVNI SEMINAR - Ljudski resursi: Upravljanje radnim učinkom - SARAJEVO 29. i 30.3.2018.
 • DVODNEVNI INTERAKTIVNI SEMINAR - Projekt menadžment - SARAJEVO 04 i 05.04.2018.

Centar za poslovnu edukaciju

Centar za poslovnu edukaciju je vodeći akreditovani centar za prijenos modernih i praktičnih znanja u domenu informacionih tehnologija, stranih jezika, dizajna i poslovnih vještina. Od osnivanja 2007. godine postali smo vodeća ustanova u BiH, sa poslovnicama u Sarajevu i Tuzli te preko 10.000 polaznika. To postižemo sa stručnim timom od preko 40 vrhunskih predavača potpuno posvećenih polaznicima. Nastavne planove i programe Centra za poslovnu edukaciju akreditovalo je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK. Ovlašteni smo 1st Business Certificate, TOEFL i Xpert test centar te ÖSD partner centar.

Zašto odabrati CPE?

 • 1st Business Certificate centar za BiH
 • Ovlašteni TOEFL i Xpert test centar te ÖSD partner centar 
 • Stručni tim od preko 40 vrhunskih predavača posvećenih polaznicima 
 • Nastava u malim grupama od 8 do 12 polaznika 
 • Preko 10.000 zadovoljnih polaznika od 2007. godine 
 • Plaćanje do 6 mjesečnih rata za sve polaznike 
 • Originalna literatura za sve kurseve 
 • Besplatno pred-testiranje za određivanje trenutnog znanja 
 • Garancija 100 % zadovoljstvo (besplatan ponovni kurs) 
 • 12 moderno opremljenih učionica
 • Digitalna nastava sa Mimio Xi interaktivnim tablama 
 • Klimatizacija, ventilacija i ergonomski oblikovane stolice 
 • Kafeterija za pauze i odmor 
 • Lokacije u centru Sarajeva i Tuzle

Sarajevo Centar za poslovnu edukaciju Multicom d.o.o. Tuzla, PJ Sarajevo Kolodvorska 5, Sarajevo Tel.: +387 33 260 505 E-mail: sarajevo@cpe.ba Web: www.cpe.ba

Tuzla Centar za poslovnu edukaciju Multicom d.o.o. Tuzla Aleja A. Izetbegovića 10, Tuzla Tel.: +387 35 245 222 E-mail: tuzla@cpe.ba Web: www.cpe.ba