Centar za poslovnu edukaciju organizuje dvodnevnu interaktivnu radionicu

Vođenje projekata u MS Project-u

Naučite efikasno upravljati i planirati projektima, optimizirajte novac, vrijeme i resurse uz MS Project program. 


SARAJEVO 29. i 30. mart 2019. 

Ograničeno na 16 učesnika, požurite sa prijavom!

Iskoristite 10 % popusta za last minute prijave još

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Prijavite se na naš newsletter i primajte obavijesti o budućim edukacijama.

Dvodnevna interaktivna radionica

MS Project Naučite voditi projektu u programu MS Project uz Damira Karamehmedovića i mr. sc. Safeta Zečevića

Pomoći ćemo vam da optimizirate vaše upravljanje projektima i postanete izvrsni u poslovanju. Trening vode vrhunski projekt menadžeri koji svoja dokazana praktična iskustva stavljaju vama na raspolaganje kroz interaktivni rad u maloj grupi do 12 polaznika. Fokusirani smo na prenos praktičnog znanja i iskustva, a kroz ovaj trening imat ćete mogućnost postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse. 

MS Project je vrlo moćan alat osmišljen da pomogne menadžerima prilikom planiranja, praćenja i kontrole realizacije projekata. Bez sumnje je najrasprostranjeni i najomiljeniji alat projekt menadžera. Omogućava jednostavniju izradu projektnog plana, definisanje projektnih zadataka, dodjelu resursa na zadatke, praćenje napretka realizacije, izradu i praćenje budžeta kao i vrlo jednostavno izvještavanje o statusu projekta. Odličan je alat za jednostavnu izradu i evaluaciju različitih scenarija realizacije projekata, poređenje i odabir najboljeg rješenja.  

Vrhunski menadžeri širom svijeta svakodnevno koriste MS Project.  

Osnovni razlog za široku rasprostranjenost MS Project-a je što je MS Project je dio paketa MS Office i kao takav ima vrlo sličan korisnički interfejs sa ostalim programima kao što su dobro poznati MS Word ili MS Excel, što obezbjeđuje brzo i jednostavno učenje i korištenje. Aplikacija u pozadini ima moćne i efikasne alate za upravljanje projektima svih veličina, a funkcionalnosti se mogu proširiti korištenjem MS Servera koji omogućava upravljanje portfoliom na nivou organizacije. Korisnici ga vole jer im štedi trud i vrijeme sa korisnim funkcijama kao što su filtriranje, auto-complete, skrol, zum, ubacivanje novih kolona i ostale slične funkcije. Dodavanje novog zadatka ili uvođenje resursa je moguće izvesti u par klikova. Također, posjeduje i veliki broj funkcija koje omogućuju jednostavno planiranje i upravljanje resursima na projektu. Dodatno, sve promjene projektnog plana prikazuje u realnom vremenu i momentalno daje vremenske i budžetske projekcije tako da odmah imamo na raspolaganju predstavu kako će izgledati kraj projekta. Sve ove funkcije posebno dolaze do izražaja prilikom izmjena projektnog plana, kada se vrlo brzo definiše i pripremi za usvajanje ažurirani projektni plan. Posebna snaga MS Projecta je korištenje predefinisanih ili prilagođenih izvještaja čime se detaljan izvještaj o statusu projekta dobiva sa par klikova.  

ŠTA ĆETE NAUČITI?  

 • Osnove projekt menadžmenta
 • Priprema terminskog plana 
 • Definisanje projektnih zadataka 
 • Upravljanje resursima
 • Upravljanje budžetom
 • Praćenje realizacije projekta
 • Upravljenje izmjenama na projektu
 • Priprema izvještaja
 • Integracija sa ostalim MS Office aplikacijama


Grupa je ograničena na 12 učesnika. Tokom radionice polaznici se dijele u timove te kroz praktičan rad na radionici prolaze sve faze upravljanja projektom sa primjerima iz različitih industrija. Dobit ćete priliku direktno komunicirati sa predavačima te predstaviti realne situacije u radu sa kojima se susrećete.

Od trenera koji su upravljali višemilionskim projektima saznajte i dodatne savjete i trikove koji vam mogu pomoći u svakodnevnom radu.

Ova radionica je za vas

 • Ako želite da prošitite svoje znanje upravljanja projektima
 • Ako ste menadžer 
 • Ako ste projekt menadžerima ili bi željeli da budete
 • Ako ste član projektnog tima
 • Ako pripadate IT sektoru (programer ste ili web dizajner)
 • Ako ste građevinac i arhitekta  

U slučaju da ste barem na jedno pitanje odgovorili sa DA, znači da ste na pravom mjestu.

Kome je radionica namijenjena

Ova radinica namijenjena je projekt menadžerima, stručnjacima u kontrolingu, finansijama, računovodstvu, internoj reviziji, poslovnoj analizi, menadžerima u NVO sektoru, kao i svima drugima koji žele usavršiti korištenje projekt menadžment alata te tako unaprijediti način obavljanja svojih svakodnevnih aktivnosti. 

Networking

Iskoristite priliku za networking sa liderima i kolegama iz industrije

Certifikat

Po završetku treninga učesnici dobijaju CPE certifikat.

CPE predavači

Damir Karamehmedović


Damir Karamehmedovic Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1984. godine u 21. godini kao najmlađi student svoje generacije. Profesionalnu karijeru počinje u Energoinvest-Mjerni sistemi kao projektant informacionih sistema. Godine 1989. prelazi u Jugobanku Jubbanku dd Sarajevo, gdje započinje svoju dvadesetpetogodišnju karijeru u bankarstvu. U ovom periodu obnaša niz odgovornih rukovodećih funkcija u oblasti IT i operacija u Jugobanci, Sab Banci, Market Banci i Raiffesen Banci. U 2007. godini imenovan je za člana Uprave za operacije i IT u Raiffeisen Bank dd Bosna i Hercegovina, te na ovoj dužnosti ostaje do marta 2015. godine. Trenutno je suvlasnik i direktor firme Inposis d.o.o Sarajevo, istovremeno radeći kao Senior konsultant u oblasti operativnog menadžmenta i IT-a.  

Tokom svoje poslovne karijere završio je niz stručnih i specijalističkih seminara iz oblasti strateškog menadžmenta, upravljanja promjenama i upravljanja ljudskim resursima. Završio je Execute! program edukacije izvršnog menadžmenta u trening centru Raiffeisen Bank international u Beču.  

mr. sc. Safet Zečević


mr. sc. Safet Zečević Profesionalnu karijeru počinje na poslovima prodaje i marketinga u preduzeću Međunarodni aerodrom Sarajevo. Nakon toga, nastavlja s radom u Raiffeisen Banci gdje obavlja niz rukovodećih funkcija povezanih s prodajom i upravljanjem operacijama. Za vrijeme rada u banci stekao je visokospecijalizirana znanja iz strateškog menadžmenta, upravljanja projektima, unaprjeđenja poslovnih procesa i upravljanja ljudskim resursima. Trenutno je izvršni direktor u Integriranim poslovnim sistemima gdje se bavi poslovima poslovnog savjetovanja u oblasti operativnog menadžmenta i IT-a. 

Akademsko obrazovanje upotpunio boraveći i studirajući u Sjedinjenim Američkim Državama na The College of New Jersey gdje je diplomirao Poslovnu Administraciju sa specijalizacijom iz Menadžmenta. Akademsko obrazovanje je nastavio u Engleskoj gdje je magistrirao poslovnu administraciju na temu Strateškog upravljanja kvalitetom poslovanja. Trenutno priprema doktorsku disertaciju na temu ponašanja zaposlenika na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu.  

Izjave naših polaznika Smatram da je seminar koristan za sve koji žele naučiti više o metodologiji i alatima koji se koriste za upravljanje projektima. Seminar je naročito poučan za početnike, odnosno sve osobe koje imaju određeno iskustvo na projektima ali ne i odgovarajuću teorijsku podlogu. Predavači imaju obimno iskustvo, te na zabavan način, kroz praktične primjere i interaktivnu nastavu, polaznike vode kroz projektne faze, što nastavu čini dinamičnom i interesantnom. Radionica: Projekt menadžment Elma Majstorić, Direktor Odjela Uprave, Addiko Bank d.d. Sarajevo

Povjerenje su nam ukazale vodeće BH firme 

Preko 100 vodećih BH firmi i organizacija su naši zadovoljni klijenti, a neki od njih su:

Reference

Požurite, 10 % popusta za last minute prijave vrijedi još

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Mjesto i vrijeme održavanja

 • SARAJEVO 29. i 30. mart 2019; 9 - 16h, CPE, Kolodvorska 5


Kotizacija

Kotizacija: 445 KM + PDV

Kotizacija sa 10 % popusta za za last minute prijave: 395 KM + PDV

Radionica je ograničena na 12 učesnika i održava se u CPE učionici na laptopima.

Cijena uključuje:

 • Korištenje CPE laptopa
 • Stručna predavanja predavača
 • Materijali koji pokrivaju seminar
 • Popis učesnika seminara s podacima za daljnje kontakte
 • Izdavanje CPE certifikata
 • Ručak i kafe tokom pauza  

Pogodnost: Fizička lica mogu plaćati do 6 rata putem UniCredit ili Raiffeisen platnih kartica.  

PRIJAVA

Dodatne informacije Sarajevo: 033 260 505 Tuzla: 035 245 222 Email: cpe@cpe.baPrijavite se na naš newsletter i primajte obavijesti o budućim edukacijama.


Centar za poslovnu edukaciju

Centar za poslovnu edukaciju je vodeći akreditovani centar za prijenos modernih i praktičnih znanja u domenu informacionih tehnologija, stranih jezika, dizajna i poslovnih vještina. Od osnivanja 2007. godine postali smo vodeća ustanova za obrazovanje odraslih u BiH, sa poslovnicama u Sarajevu i Tuzli te preko 15.000 polaznika. To postižemo sa stručnim timom od preko 40 vrhunskih predavača potpuno posvećenih polaznicima. Akreditovani smo od strane Ministarstva obrazovanja KS i TK, a ovlašteni smo TOEFL i 1st Business Certificate centri za BiH.

Zašto odabrati CPE?

 • 1st Business Certificate centar za BiH
 • Ovlašteni TOEFL i Xpert test centar te ÖSD partner centar 
 • Stručni tim od preko 40 vrhunskih predavača posvećenih polaznicima 
 • Nastava u malim grupama od 8 do 12 polaznika 
 • Preko 15.000 zadovoljnih polaznika od 2007. godine 
 • Plaćanje do 6 mjesečnih rata za sve polaznike 
 • Originalna literatura za sve kurseve 
 • Besplatno pred-testiranje za određivanje trenutnog znanja 
 • Garancija 100 % zadovoljstvo (besplatan ponovni kurs) 
 • 12 moderno opremljenih učionica
 • Digitalna nastava sa Mimio Xi interaktivnim tablama 
 • Klimatizacija, ventilacija i ergonomski oblikovane stolice 
 • Kafeterija za pauze i odmor 
 • Lokacije u centru Sarajeva i Tuzle

Sarajevo Centar za poslovnu edukaciju 

Multicom d.o.o. Tuzla, PJ Sarajevo Kolodvorska 5, Sarajevo Tel.: +387 33 260 505 E-mail: sarajevo@cpe.ba Web: www.cpe.ba

Tuzla Centar za poslovnu edukaciju

Multicom d.o.o. Tuzla Aleja A. Izetbegovića 10, Tuzla Tel.: +387 35 245 222 E-mail: tuzla@cpe.ba Web: www.cpe.ba