interaktivni online kurs

Vođenje projekata u
MS Project-u


Naučite efikasno upravljati i planirati projektima, optimizirajte novac, vrijeme i resurse uz MS Project program.


ONLINE
23, 24, 30. i 31. mart 2022.
(4 dana po 3 sata)

Ograničeno na 14 učesnika, požurite sa prijavom! 

Iskoristite 10 % popusta za rane prijave još

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Prijavite se na naš newsletter i primajte obavijesti o budućim edukacijama.


Naučite voditi projekte u popularnom programu MS Project uz eksperte Damira Karamehmedovića i Safeta Zečevića.

Pomoći ćemo vam da optimizirate vaše upravljanje projektima i postanete izvrsni u poslovanju. Trening vode vrhunski projekt menadžeri koji svoja dokazana praktična iskustva stavljaju vama na raspolaganje kroz interaktivni rad u maloj grupi do 14 polaznika. Fokusirani smo na prenos praktičnog znanja i iskustva, a kroz ovaj kurs ćete imati mogućnost postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse. 

MS Project je vrlo moćan alat osmišljen da pomogne menadžerima prilikom planiranja, praćenja i kontrole realizacije projekata. Bez sumnje je najrasprostranjeniji i najomiljeniji alat projekt menadžera. Omogućava jednostavniju izradu projektnog plana, definisanje projektnih zadataka, dodjelu resursa na zadatke, praćenje napretka realizacije, izradu i praćenje budžeta kao i vrlo jednostavno izvještavanje o statusu projekta. Odličan je alat za jednostavnu izradu i evaluaciju različitih scenarija realizacije projekata, poređenje i odabir najboljeg rješenja.  

Vrhunski menadžeri širom svijeta svakodnevno koriste MS Project.  

Jedan od glavnih razloga za široku rasprostranjenost MS Project-a jeste to što je MS Project dio paketa MS Office i kao takav ima vrlo sličan korisnički interfejs sa ostalim programima kao što su dobro poznati MS Word ili MS Excel, što obezbjeđuje brzo i jednostavno učenje i korištenje.

Aplikacija u pozadini ima moćne i efikasne alate za upravljanje projektima svih veličina, a funkcionalnosti se mogu proširiti korištenjem MS Servera koji omogućava upravljanje portfoliom na nivou organizacije. Korisnici ga vole jer im štedi trud i vrijeme sa korisnim funkcijama kao što su filtriranje, auto-complete, skrol, zum, ubacivanje novih kolona i ostale slične funkcije. Dodavanje novog zadatka ili uvođenje resursa je moguće izvesti u par klikova. Također, posjeduje i veliki broj funkcija koje omogućuju jednostavno planiranje i upravljanje resursima na projektu. Dodatno, sve promjene projektnog plana prikazuje u realnom vremenu i momentalno daje vremenske i budžetske projekcije tako da odmah imamo na raspolaganju predstavu kako će izgledati kraj projekta. Sve ove funkcije posebno dolaze do izražaja prilikom izmjena projektnog plana, kada se vrlo brzo definiše i pripremi za usvajanje ažurirani projektni plan. Posebna snaga MS Projecta je korištenje predefinisanih ili prilagođenih izvještaja čime se detaljan izvještaj o statusu projekta dobiva sa par klikova.  

Šta ćete naučiti?

 • Osnove projekt menadžmenta
 • Priprema terminskog plana 
 • Definisanje projektnih zadataka 
 • Upravljanje resursima
 • Upravljanje budžetom
 • Praćenje realizacije projekta
 • Upravljenje izmjenama na projektu
 • Priprema izvještaja
 • Integracija sa ostalim MS Office aplikacijama

Grupa je ograničena na 14 učesnika. Tokom kursa polaznici se dijele u timove te kroz praktičan rad na kursu prolaze sve faze upravljanja projektom sa primjerima iz različitih industrija. Dobit ćete priliku direktno komunicirati sa predavačima te predstaviti realne situacije u radu sa kojima se susrećete.

Od trenera koji su upravljali višemilionskim projektima saznajte i dodatne savjete i trikove koji vam mogu pomoći u svakodnevnom radu.

Ovaj kurs je za vas

 • Ako želite da prošitite svoje znanje upravljanja projektima
 • Ako ste menadžer 
 • Ako ste projekt menadžerima ili bi željeli da budete
 • Ako ste član projektnog tima
 • Ako pripadate IT sektoru (programer ste ili web dizajner)
 • Ako ste građevinac i arhitekta  

U slučaju da ste barem na jedno pitanje odgovorili sa DA, znači da ste na pravom mjestu.

Kome je kurs namijenjen

Ovaj kurs namijenjen je projekt menadžerima, stručnjacima u kontrolingu, finansijama, računovodstvu, internoj reviziji, poslovnoj analizi, menadžerima u NVO sektoru, kao i svima drugima koji žele usavršiti korištenje projekt menadžment alata te tako unaprijediti način obavljanja svojih svakodnevnih aktivnosti.

Networking

Iskoristite priliku za networking sa liderima i kolegama iz industrije

Certifikat

Po završetku treninga učesnici dobijaju CPE certifikat.

CPE predavači

Safet Zecevic


mr. sc. Safet Zečević
Ekspert za upravljanje projektima

Profesionalnu karijeru počinje na poslovima prodaje i marketinga u preduzeću Međunarodni aerodrom Sarajevo. Nakon toga, nastavlja s radom u Raiffeisen Banci gdje obavlja niz rukovodećih funkcija povezanih s prodajom i upravljanjem operacijama. Za vrijeme rada u banci stekao je visokospecijalizirana znanja iz strateškog menadžmenta, upravljanja projektima, unaprjeđenja poslovnih procesa i upravljanja ljudskim resursima. Trenutno je izvršni direktor u Integriranim poslovnim sistemima gdje se bavi poslovima poslovnog savjetovanja u oblasti operativnog menadžmenta i IT-a. Akademsko obrazovanje upotpunio boraveći i studirajući u Sjedinjenim Američkim Državama na The College of New Jersey gdje je diplomirao Poslovnu Administraciju sa specijalizacijom iz Menadžmenta. Akademsko obrazovanje je nastavio u Engleskoj gdje je magistrirao poslovnu administraciju na temu Strateškog upravljanja kvalitetom poslovanja. Trenutno priprema doktorsku disertaciju na temu ponašanja zaposlenika na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu.

Damir Karamehmedovic


Damir Karamehmedović
Ekspert za upravljanje projektima

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1984. godine u 21. godini kao najmlađi student svoje generacije. Profesionalnu karijeru počinje u Energoinvest-Mjerni sistemi kao projektant informacionih sistema. Godine 1989. prelazi u Jugobanku Jubbanku dd Sarajevo, gdje započinje svoju dvadesetpetogodišnju karijeru u bankarstvu. U ovom periodu obnaša niz odgovornih rukovodećih funkcija u oblasti IT i operacija u Jugobanci, Sab Banci, Market Banci i Raiffesen Banci. U 2007. godini imenovan je za člana Uprave za operacije i IT u Raiffeisen Bank dd Bosna i Hercegovina, te na ovoj dužnosti ostaje do marta 2015. godine. Trenutno je suvlasnik i direktor firme Inposis d.o.o Sarajevo, istovremeno radeći kao Senior konsultant u oblasti operativnog menadžmenta i IT-a. Tokom svoje poslovne karijere završio je niz stručnih i specijalističkih seminara iz oblasti strateškog menadžmenta, upravljanja promjenama i upravljanja ljudskim resursima. Završio je Execute! Program edukacije izvršnog menadžmenta u trening centru Raiffeisen Bank international u Beču.

Izjave naših polaznika Smatram da je seminar koristan za sve koji žele naučiti više o metodologiji i alatima koji se koriste za upravljanje projektima. Seminar je naročito poučan za početnike, odnosno sve osobe koje imaju određeno iskustvo na projektima ali ne i odgovarajuću teorijsku podlogu. Predavači imaju obimno iskustvo, te na zabavan način, kroz praktične primjere i interaktivnu nastavu, polaznike vode kroz projektne faze, što nastavu čini dinamičnom i interesantnom. Elma Majstorić, Direktor Odjela Uprave, Addiko Bank d.d. Sarajevo

Povjerenje su nam ukazale vodeće BH firme 

Preko 300 vodećih BH firmi i organizacija su naši zadovoljni klijenti, a neki od njih su:

CPE reference

Iskoristite 10 % popusta za rane prijave još

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds


Datumi održavanja

 • ONLINE - 23, 24, 30 i 31. mart 2022, od 12 do 15h
  (ukupno 12 sati tokom 4 dana)

VAŽNO - da biste prisustvovali kursu neophodno je da na računaru imate instaliran MS Project program.

Kurs se održava uživo putem MS Teams aplikacije, te će se snimati kako bi učesnici i naknadno mogli pogledati snimak. Predavači će učesnicima biti na raspolaganju 5 dana nakon kursa za dodatna pitanja i odgovore.

Kotizacija

Redovna cijena: 495 KM + PDV

Popusti za rane prijave do 19. marta 2022:

Kotizacija po učesniku za 1-2 učesnika sa 10 % popusta: 445 KM + PDV

Kotizacija po učesniku za 3-4 učesnika sa 15 % popusta: 420 KM + PDV

Kotizacija po učesniku za 5 i više učesnika sa 20 % popusta: 395 KM + PDV 

Kurs je ograničen na 14 učesnika.

Cijena uključuje:

 • Stručna predavanja predavača
 • Materijali koji pokrivaju seminar
 • Izdavanje CPE certifikata

Plaćanje je moguće putem banke po predračunu ili karticama putem PayPala.

Pogodnost: Fizička lica mogu platiti do 6 rata putem UniCredit ili Raiffeisen platnih kartica (lično u CPE Sarajevo i CPE Tuzla).

PRIJAVA

Dodatne informacije Sarajevo: 033 260 505 Email: cpe@cpe.ba


Seminari u najaviPrijavite se na naš newsletter i primajte obavijesti o budućim edukacijama.Centar za poslovnu edukaciju
vaš put do uspjeha

Centar za poslovnu edukaciju je vodeći akreditovani centar za prijenos modernih i praktičnih znanja u domenu informacionih tehnologija, stranih jezika, dizajna i poslovnih vještina. Od osnivanja 2007. godine postali smo vodeća ustanova za obrazovanje odraslih u BiH, sa poslovnicama u Sarajevu i Tuzli te preko 25.000 polaznika. To postižemo sa stručnim timom od preko 50 vrhunskih predavača potpuno posvećenih polaznicima. Akreditovani smo od strane Ministarstva obrazovanja KS i TK, a ovlašteni smo TOEFL i 1st Business Certificate centri za BiH.

Zašto odabrati CPE?

 • 1st Business Certificate centar za BiH
 • Ovlašteni TOEFL i Xpert test centar te ÖSD partner centar 
 • Stručni tim od preko 50 vrhunskih predavača posvećenih polaznicima 
 • Nastava u malim grupama od 8 do 12 polaznika 
 • Preko 25.000 zadovoljnih polaznika od 2007. godine 
 • Plaćanje do 6 mjesečnih rata za sve polaznike 
 • Originalna literatura za sve kurseve 
 • Besplatno pred-testiranje za određivanje trenutnog znanja 
 • Garancija 100 % zadovoljstvo (besplatan ponovni kurs) 
 • 12 moderno opremljenih učionica
 • Digitalna nastava sa Mimio Xi interaktivnim tablama 
 • Klimatizacija, ventilacija i ergonomski oblikovane stolice 
 • Kafeterija za pauze i odmor 
 • Lokacije u centru Sarajeva i Tuzle

Sarajevo Centar za poslovnu edukaciju 

Multicom d.o.o. Tuzla, PJ Sarajevo Kolodvorska 5, Sarajevo Tel.: +387 33 260 505 E-mail: sarajevo@cpe.ba Web: www.cpe.ba

Tuzla Centar za poslovnu edukaciju

Multicom d.o.o. Tuzla Aleja A. Izetbegovića 10, Tuzla Tel.: +387 35 245 222 E-mail: tuzla@cpe.ba Web: www.cpe.ba