Marketing na društvenim mrežama

Jedan od naših najpopularnijih kurseva!


5. septembar
ONLINE
uživo sa predavačem

Ograničeno na 12 učesnika, požurite sa prijavom!

Prijavite se na naš newsletter i primajte obavijesti o budućim edukacijama.


Praktične strategije i tehnike za uspjeh na društvenim mrežama


Želite povećati prodaju, prepoznatljivost brenda, doći do novih kupaca i zadržati stare? Onda je kurs Marketinga na društvenim mrežama upravo za vas!  

Kroz kurs će vas voditi Maja Memić - ekspert za oglašavanje na društvenim mrežama sa preko 10 godina iskustva. Kurs obiluje primjerima iz prakse i u potpunosti je interaktivan. Ovaj kurs će vam omogućiti da naučite osnovne alate i tehnike, a koje ćete moći iskoristiti da povećate vidljivost, prodaju i uticaj na društvenim mrežama.

Fokusirani smo na prenos praktičnog znanja i iskustva, a kroz ovaj kurs imat ćete mogućnost postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse, a sve to u maloj grupi sa maksimalno 12 polaznika, uživo sa predavačem.

Kome je kurs namijenjen

 • Svima koji žele naučiti kako iskoristiti prednosti društevnih mreža (Facebook, Instagram i LinkedIn) za svoje poslovanje od samostalnih djelatnosti, agencija, malih firmi, internet prodaje do onih koji žele osigurati dobar posao u nekoj od marketing agencija.  
 • Svima koji žele pronaći novi posao. Osobe sa znanjem Facebook i Instagram marketinga veoma su tražene i odlično plaćene za svoj rad. Veliki broj marketinških agencija i firmi u BiH već imaju ili otvaraju nove odjele koji se bave isključivo Facebook i Instagram marketingom i potražnja za specijalistima koji posjeduju znanja iz digitalnog marketinga raste iz dana u dan.  

Koristi za polaznike

Polaznici će kroz praktičan rad naučiti kako samostalno kreirati i voditi Facebook, Instagram i LinkedIn stranice kao i ostale alate, te objavljivati odlične postove, planirati i analizirati kampanje, osluškivati tržište i iskoristi najbolji trenutak za plasman vašeg proizvoda ili usluge te još mnogo toga.

Teme

 • Facebook, Instagram, LinkedIn - ko su, šta su i kako ih (is)koristiti?
  Društvene mreže su naša svakodnevnica, sve  je online i teško da možemo zamisliti da postoji neka usluga ili proizvod, a o kom ništa ne možemo saznati online. Ali nije svaka platforma idealna za svaki posao, ne postoji univerzalni recept za uspjeh i za svaku mrežu je potrebno prilagođavanje.
  Upoznaćemo vas sa osnovnim tehnikama i postavkama kad su u pitanju ove društvene platforme, a budući da je kurs zamišljen kao interaktivan i ograničenog je broja polaznika po grupi, svako će imati priliku da postavi konkretno pitanje, odnosno iznese problem, te za isti dobije odgovor.
 • Content is the king!
  Svaki od polaznika će imati priliku da predstavi svoj posao, djelatnost ili proizvod te dobije konkretan odgovor na pitanje koja je to vrsta sadržaja koja će doprinijeti razvoju i povećanju interesa kod publike, odnosno potencijalnih klijenata - saradnika.
 • Učiti i naučiti?
  Kroz predavanja, radionice, razgovor, ali i određene zadatke svim polaznicima će biti omogućen jednak pristup informacijama te će moći saznati i naučiti koje su to najefikasnije platforme, aplikacije i programi za kreiranje sadržaja, ali i osnovne tehnike marketinga i promocije.
 • Boost against the campaign
  Šta je to “boost posta”, a šta promotivna kampanja, kako se određuje ciljna grupa i budžet za potrošnju, koliko je sigurno poslovanje na društvenim mrežama i šta je bolje?
  Polaznici će kroz teoriju, ali i praksu učiti kako prilagoditi sadržaj društvenim mrežama i društvene mreže sadržaju te kad i kako koristiti Facebook Ads manager i postavljati kampanju, a kad je najbolje vrijeme za boost.
 • Nova era marketinga (kreativno pisanje, influens marketing…)
  Je li kreativno pisanje urođeni talenat ili se može naučiti? Šta je i kako funkcioniše influens marketing i da li je “svako za sve”? Kad prestaje moć društvenih mreža, a dolazi na red tradicoinalni marketing i mediji?
  Učesnici kursa će kroz kraći teorijski dio naučiti osnove marketinga, a kroz konkretne primjere naučeno primjeniti.

CPE učionica

CPE učionica

Naše rezencije na društevnim mrežama

Networking

Iskoristite priliku za networking sa liderima i kolegama iz industrije.

Certifikat

Po završetku kursa učesnici dobijaju CPE certifikat.  

Predavač

Maja Memić
Marketing konsultant

Diplomirana politikologinja i blogerka sa decenijskim radnim iskustvom u sferi PRa, komunikacija i marketinga. Maja je svoju karijeru gradila kao marketing i brend menadžer u sljedećim kompanijama: Prime Communications, Sector security, RSA Gaming, Planika flex te Kolektiv / MojPosao.ba.

Članica je Udruženja novinara BiH i ambasador regionalnih marketinških konferencija.

Aktivna je učesnica u projektima UN Woman i dobitnica nagrade za najbolji blog. Jedna je od tri najbolje blogerke u BiH po izboru Britanske ambasade.

Jedina je žena iz BiH u društvu 50 najboljih regionalnih marketara za 2022. godinu u organizaciji Agencije “Funky marketing” i stručnog portala BIZlife.rs iz Srbije.

Maja je i TEDx govornik, influenser, brend ambasador i promoterka turističkih potencijala BiH.

Vjetar je u leđa proaktivnim kreativcima, podrška dobrim idejama i zagovornik pozitivnog pristupa u rješavanju problema.


Izjave naših polaznika

"Nakon fantastičnih rezultata prodaje ne mogu da ne pošaljem mail. Posljednja akcija bilježi fantastične rezultate. Dnevno se prodaje od 30 do 50 ruksaka, a isto toliko i pernica. Jedini kanal oglašavanja je bio Facebook Ads manager. Onako sva ponosna, željela sam poslati mail kako bi potvrdila stručnost predavača, te da polaznici koji dođu u CPE na ovaj kurs znaju da će imati fantastične rezultate budu li pomno pratili nastavu. Još jednom se zahvaljujem na nesebično prenesenom znanju. "  

Kurs: Facebook i Instagram oglašavanje
Nađa Tihić, Šef marketing službe, Svjetlostkomerc dd

Povjerenje su nam ukazale vodeće BH firme

Preko 300 vodećih BH firmi i organizacija su naši zadovoljni klijenti, a neki od njih su:  

CPE reference

Mjesto i datum održavanja

ONLINE - od 5. septembar 2024.
24 časa nastave, večernji termini utorkom i četvrtkom od 17.30h do 20h.
Nastava se održava putem MS Teams aplikacije, uživo sa predavačem.

Cijena

Redovna cijena: 440 KM

Cijene sa uključenim PDV i plaćanjem na dvije rate:

Cijena sa 10 % popusta: 395 KM

Kurs je ograničen na 12 učesnika po grupi.

Cijena uključuje:

 • Stručna predavanja predavača
 • Materijale koji prate kurs
 • Izdavanje CPE Certifikata  

Pogodnost: Fizička lica mogu plaćati do čak 6 rata putem UniCredit ili Raiffeisen platnih kartica.  

PRIJAVA

Dodatne informacije Sarajevo: 033 260 505 Email: cpe@cpe.ba


Prijavite se na naš newsletter i primajte obavijesti o budućim edukacijama.


Centar za poslovnu edukaciju

Centar za poslovnu edukaciju je vodeći akreditovani centar za prijenos modernih i praktičnih znanja u domenu informacionih tehnologija, stranih jezika, dizajna i poslovnih vještina. Od osnivanja 2007. godine postali smo vodeća ustanova u BiH, sa poslovnicama u Sarajevu i Tuzli te preko 30.000 polaznika. To postižemo sa stručnim timom od preko 60 vrhunskih predavača potpuno posvećenih polaznicima. Nastavne planove i programe Centra za poslovnu edukaciju akreditovalo je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK. Ovlašteni smo 1st Business Certificate, TOEFL i Xpert test centar te ÖSD partner centar.

Zašto odabrati CPE?

 • 1st Business Certificate centar za BiH
 • Ovlašteni TOEFL i Xpert test centar te ÖSD partner centar 
 • Stručni tim od preko 60 vrhunskih predavača posvećenih polaznicima 
 • Nastava u malim grupama od 8 do 12 polaznika 
 • Preko 30.000 zadovoljnih polaznika od 2007. godine 
 • Plaćanje do 6 mjesečnih rata za sve polaznike 
 • Originalna literatura za sve kurseve 
 • Besplatno pred-testiranje za određivanje trenutnog znanja 
 • Garancija 100 % zadovoljstvo (besplatan ponovni kurs) 
 • 12 moderno opremljenih učionica
 • Digitalna nastava sa Mimio Xi interaktivnim tablama 
 • Klimatizacija, ventilacija i ergonomski oblikovane stolice 
 • Kafeterija za pauze i odmor 
 • Lokacije u centru Sarajeva i Tuzle

Sarajevo
Centar za poslovnu edukaciju 

Multicom d.o.o. Tuzla, PJ Sarajevo

Kolodvorska 5, Sarajevo

Tel: +387 33 260 505

E-mail: sarajevo@cpe.ba

Web: www.cpe.ba

Tuzla
Centar za poslovnu edukaciju

Multicom d.o.o. Tuzla

Aleja A. Izetbegovića 10, Tuzla

Tel: +387 35 245 222

E-mail: tuzla@cpe.ba

Web: www.cpe.ba