Seminar: Moć prodaje - Cross-sell i Up-sell tehnike

Centar za poslovnu edukaciju organizuje jednodnevni interaktivni seminar

MOĆ PRODAJE Cross-sell i Up-sell tehnike 

 • TUZLA - 27. septembar
 • BANJA LUKA - 28. septembar
 • SARAJEVO - 4. oktobar

Unaprijedite prodaju kroz efikasne Cross-sell i Up-sell tehnike. Prodajte dodatne i premium proizvode svakom kupcu.

CPE predavač


Broj učesnika je ograničen na 22  

Požurite sa prijavom!

Iskoristite 20 % last minute popusta još

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Prijavite se na naš newsletter i primajte obavijesti o budućim edukacijama.


Jednodnevni interaktivni seminar/trening

MOĆ PRODAJE Cross-selling i Up-selling Praktične tehnike za povećanje vrijednosti svake prodaje. Naučite prodati dodatne proizvode/usluge i prodajte skuplji proizvod/uslugu

Cilj naših treninga i seminara je povećanje efikasnosti poslovanja. Pomoći ćemo vam da optimizirate vaše prodajne procese i postanete izvrsni u poslovanju. Trening vodi vrhunski prodajni menadžer koji svoja dokazana praktična iskustva stavlja vama na raspolaganje kroz interaktivni rad u maloj grupi do 22 polaznika. Fokusirani smo na prenos praktičnog znanja i iskustva, a kroz ovaj trening imat ćete mogućnost postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse.

Na ovom interaktivnom seminaru naučit ćete prepoznati ključne faze prodajnog procesa, prepoznati potrebe kupca te prednosti i ispravno korištenje Cross-sell i Up-sell tehnika. Efikasno primjenjene, ove tehnike mogu značajno poboljšati i povećati vašu prodaju u maloprodaji, veleprodaji i uslugama.

Cross selling je identifikacija proizvoda (usluga) koje zadovoljavaju dodatne, vezane potrebe koje originalni proizvod ne ispunjava. Na primjer, kupcu koji kupuje fen ćemo svakako ponuditi i četku za kosu. Često cross-selling ukazuje kupcu na proizvode koje bi svakako kupili, tako što ih pokazujemo u pravo vrijeme. Cross-selling često viđamo u svakoj vrsti trgovine, bankarskoj i industriji osiguranja. Kupcu koji kupuje novo auto ćemo ponuditi i auto osiguranje. Cross-selling se koristi i u Internet trgovinama, gdje kupcima pri kraju narudžbe nudimo i povezane artikle

Up selling često koristi usporedne tablice i grafikone kako bismo kupcu prezentirali skuplje proizvode. Pokazivanjem skupljih modela proizvoda ili usluga povećavamo vrijednost prodaje, a kupac je sretniji jer dobija premium proizvod. Kompanije koje su uspješne u Upselling tehnikama pomažu kupcu da vizualizira dodatnu vrijednost koju će dobiti kupovinom skupljeg proizvoda.

Cross-selling i Up-selling su slični u smislu da se oba pristupa fokusiraju na pružanje dodatne vrijednosti kupcu, umjesto da se kupca ograničava na njemu poznate proizvode. Ključ uspjeha u oba slučaja je u pravom razumjevanju onoga što predstavlja vrijednost vašim kupcima i nuđenja odgovarajućih proizvoda ili usluga koji odgovaraju pravim potrebama kupaca.  

Teme

 • Uvod u prodajne metode i alate
 • Prepoznavanje potreba kupca
 • Korištenje argumentacije (karakteristike, prednost, korist)
 • Cross-selling
 • Up-selling
 • Razlika između Cross-sellinga i Up-sellinga
 • Opasnosti pretjerivanja u prodaji
 • Zaključivanje prodaje

Kome je seminar namijenjen

Trgovci, voditelji prodaje, komercijalisti i ostalo prodajno osoblje, voditelji izvoza, Key Account Manageri, svi koji rade u B2B i B2C okruženju, sve osobe koje su u direktnom kontaktu sa krajnjim kupcima, vlasnici malih i srednjih kompanija, svi koji žele prodavati više i jednostavnije te bi željeli postati usješniji prodavači. 

Networking

Iskoristite priliku za networking sa liderima i kolegama iz industrije.

Certifikat 

Po završetku treninga učesnici dobijaju CPE certifikat.

Izjave naših polaznika Smatram da je seminar koristan za sve koji žele naučiti više o metodologiji i alatima koji se koriste za upravljanje projektima. Seminar je naročito poučan za početnike, odnosno sve osobe koje imaju određeno iskustvo na projektima ali ne i odgovarajuću teorijsku podlogu. Predavači imaju obimno iskustvo, te na zabavan način, kroz praktične primjere i interaktivnu nastavu, polaznike vode kroz projektne faze, što nastavu čini dinamičnom i interesantnom. Elma Majstorić, Direktor Odjela Uprave, Addiko Bank d.d. Sarajevo

Povjerenje su nam ukazale vodeće BH firme

Preko 100 vodećih BH firmi i organizacija su naši zadovoljni klijenti, a neki od njih su: Addiko banka, Aerodrom Sarajevo, Agencija za državnu službu, Argeta, AS Holding Jelah, BH Pošta, BH Telecom, Bosnalijek, Bramac krovni sistemi, Britanska ambasada, Centralna banka BiH, EKI, Elektro Bijeljina, Energopetrol, Fabrika cementa Lukavac, Goethe Institut, Gorenje, Grawe osiguranje, HoldINA, Intesa Sanpaolo banka, Kim Tec, Logosoft, Lutrija BiH, Merkur osiguranje, Mistral, NLB banka, Nova banka, Novo Nordisk, Općine Ilijaš-Novo Sarajevo-Tuzla, Oracle, ORBICO, Obavještajno sigurnosna agencija BH, Partner, Pliva, Poreska uprava RS, Porsche, ProCredit Bank, Pretis, Prevent, Raiffeisen banka, Registar vrijednosnih papira, Sarajevo osiguranje, Soda Sisecam, Sparkasse banka, TVSA, Univerzitet u Sarajevu, Uprava za indirektno oporezivanje BiH, Ustavni sud BH, Via Media, Schachermayer, Schenker, Sberbank, Sparkasse Bank, Sprind, Sud BiH, Xella Ytong, Služba za zapošljavanje TK i KS, Ziraat banka, Volkswagen, Wurth...  

Požurite, 20 % last minute popusta vrijedi još

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Kotizacija

Cijena: 195 KM + PDV

Cijena sa 20 % last minute popusta: 155 KM + PDV

Seminar je ograničen na 22 učesnika.

Cijena uključuje:

 • Stručna predavanja predavača
 • Materijali koji pokrivaju seminar
 • Popis učesnika seminara s podacima za daljnje kontakte
 • Izdavanje CPE certifikata
 • Ručak i kafu tokom pauza  

Pogodnost: Fizička lica mogu plaćati do 6 rata putem UniCredit ili Raiffeisen platnih kartica.  

Dodatne informacije Sarajevo: 033 260 505 Tuzla: 035 245 222 Email: cpe@cpe.ba


Seminari u najavi

Upravljanje ljudskim resursima - Proces selekcije kandidata  

 • BANJA LUKA - 16. oktobar
 • TUZLA - 18. oktobar 
 • SARAJEVO- 9. oktobarPrijavite se na naš newsletter i primajte obavijesti o budućim edukacijama.

CPE predavač


Mladen Komarica Sarajevo osiguranje, Direktor za prodaju i razvoj proizvoda  

Zadnjih 18 godina bavi se prodajom, a trenutno je zaposlen u Sarajevo osiguranju na poziciji Direktor za prodaju i razvoj proizvoda. Prije toga radio je kao Regionalni menadžer u Wiener osiguranju. U Grawe osiguranju je prije 18 godina napravio vlastitu prodajnu mrežu kao dio Greenfield investicije. Također je radio i u državnim institucijama: Ministarstvo vanjskih poslova, Predsjedništvu i Kancelariji visokog predstavnika.  

U 1996. godini je bio na funkciji Attachea za sigurnost u New Yorku. Medicinske studije završio je u Sarajevu 1992. godine, ali se poslije 1995. okrenuo ekonomiji te završio Poslovnu psihologiju.  

U toku svoje karijere održao je više stotina seminara, motivacijskih treninga i treninga prodaje. Dobitnik je mnogih priznanja iz oblasti prodaje i prodajnih vještina. Otac je troje djece.


Centar za poslovnu edukaciju

Centar za poslovnu edukaciju je vodeći akreditovani centar za prijenos modernih i praktičnih znanja u domenu informacionih tehnologija, stranih jezika, dizajna i poslovnih vještina. Od osnivanja 2007. godine postali smo vodeća ustanova u BiH, sa poslovnicama u Sarajevu i Tuzli te preko 12.000 polaznika. To postižemo sa stručnim timom od preko 40 vrhunskih predavača potpuno posvećenih polaznicima. Nastavne planove i programe Centra za poslovnu edukaciju akreditovalo je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK. Ovlašteni smo 1st Business Certificate, TOEFL i Xpert test centar te ÖSD partner centar.

Zašto odabrati CPE?

 • 1st Business Certificate centar za BiH
 • Ovlašteni TOEFL i Xpert test centar te ÖSD partner centar 
 • Stručni tim od preko 40 vrhunskih predavača posvećenih polaznicima 
 • Nastava u malim grupama od 8 do 12 polaznika 
 • Preko 12.000 zadovoljnih polaznika od 2007. godine 
 • Plaćanje do 6 mjesečnih rata za sve polaznike 
 • Originalna literatura za sve kurseve 
 • Besplatno pred-testiranje za određivanje trenutnog znanja 
 • Garancija 100 % zadovoljstvo (besplatan ponovni kurs) 
 • 12 moderno opremljenih učionica
 • Digitalna nastava sa Mimio Xi interaktivnim tablama 
 • Klimatizacija, ventilacija i ergonomski oblikovane stolice 
 • Kafeterija za pauze i odmor 
 • Lokacije u centru Sarajeva i Tuzle

Sarajevo Centar za poslovnu edukaciju 

Multicom d.o.o. Tuzla, PJ Sarajevo Kolodvorska 5, Sarajevo Tel.: +387 33 260 505 E-mail: sarajevo@cpe.ba Web: www.cpe.ba

Tuzla Centar za poslovnu edukaciju

Multicom d.o.o. Tuzla Aleja A. Izetbegovića 10, Tuzla Tel.: +387 35 245 222 E-mail: tuzla@cpe.ba Web: www.cpe.ba