Centar za poslovnu edukaciju organizuje jednodnevni interaktivni trening

Radionica za srednji i viši menadžment: Kako aktivirati lične potencijale i postati uspješan

 • SARAJEVO 16. maj 2018, Sunnyland

Naučite kako postati uspješni u poslu i životu uz vrhunske trenere. Optimizirajte svoj život, posao i vrijeme. 

Požurite sa prijavom, broj polaznika je ograničen na 16  

Iskoristite 10 % popusta za prijave do 27. aprila

Prijavite se na naš newsletter i primajte obavijesti o budućim edukacijama.

Kako aktivirati lične potencijale i postati uspješan uz vrhunskog eksperta Ismira Omeragića 

Da li želite postati najbolja verzija sebe? Biti sve ono što možete biti? Želite li znati gdje su vaši kapaciteti? Kako mobilizirati lične resurse u pravom trenutku i na pravi način? Kako pronaći motivaciju i podići nivo energije? Kako biti uspješniji na ličnom, poslovnom i društvenom planu? Ako se bojite odgovora na sve ovo, ovaj trening NIJE za vas! Ako želite postati supermen preko noći, ovaj trening također nije za vas.

Ali ako želite početi raditi na sebi i saznati na koji način to uraditi i koje alate koristit, DOBRODOŠLI na ovaj jedinstveni trening.

Ovaj trening vodi Ismir Omeragić - iskusni ekspert za lični rast i razvoj pojedinaca i grupa. Trening je potpuno interaktivan, a kroz praktične vježbe i primjenu mentalnih alata vodi vas do osvještavanja, a onda i osnaživanja vaših ličnih kapaciteta, sve to u maloj grupi do 16 učesnika. Trening je prvenstveno namijenjen menadžerima na srednjim i višim pozicijama koji žele aktivirati svoje potencijale i postići fantastične rezultate, ali će pomoći i drugima koji žele postati najbolja verzija sebe.

Adekvatno funkcionisanje pojedinca obuhvata odgovarajuće dinamičke međuodnose između njegovih doživljaja sebe, drugih i svijeta oko njega. Ovaj praktični trening usmjeren je na svjesnost o tome što se dešava ovdje i sada, a upravo ta svjesnost omogućava nam da djelujemo u skladu sa svojim stvarnim potrebama te na taj način izbjegavamo unutrašnje sukobe koji se vide kroz različita stanja (npr. strah, anksioznosti, depresija) te sukobe sa drugima (bilo da su u pitanju privatni ili poslovni odnosi). Motivacija i akcija su ključne odlike najuspješnijih ljudi, iskoristite ih i vi za svoj uspjeh.

Koristi za pojedince i organizaciju

Ako želimo imati uspješnu organizaciju onda moramo imati i uspješne pojedince koji posjeduju tehnike upravljanja svojim kapacitetima, raspoloženjima i ponašanjima, koji su izvrsni u komunikaciji (u različitim situacijama i sa različitim ljudima) te koji nam mogu osigurati vrhunsku razinu vlastite izvedbe na svojim radnim zadacima. Polaznici treninga će se upoznati prije svega sa ličnim kapacitetima koji se manifestiraju u odnosu na grupu/radno okruženje te ćemo na taj način jačati i pojedinca ali i koheziju grupe. Prezentirani i korišteni alati, tehnike i vježbe baziraju se na savremenim znanjima iz područja psihologije, psihoterapije i kognitivne neuroznanosti.

Teme 

 • Živjeti ovdje i sada  
 • Prepoznavanje, prihvatanje i razvijanje ličnih kapaciteta  
 • Radite na nesigurnostima ojačavajući pozitivne vrijednosti 
 • Doživljavanje čitave skale osjećaja, kako prijatnih tako i neprijatnih  
 • Upravljajte vanjskim faktorima stresa i otkrivanje adekvatnih unutrašnjih mehanizama odbrane  
 • Preuzmite ličnu odgovornost i proširite mogućnosti 
 • Postavljanje realnih (samo)ciljeva  
 • Koristite vrijeme efektivno, zadatke ispunjavajte efikasno 
 • Pratite lični razvoj i izgradite vlastite metode za uspjeh 
 • Upravljajte vanjskim faktorima stresa i otkrijte unutrašnje pokretače  

Kome je trening namijenjen

Ovaj interaktivni trening je namijenjen svima onima koji žele da prvenstveno unaprijede sebe i svoj život, kako na privatnom, tako i na poslovnom planu. Ako ste ambiciozni i želite da napredujete u svom poslu, onda je ovo pravi trening za vas.

Mjesto i vrijeme održavanja

 • SARAJEVO 16. maj 2018, 9-16h, Sunnyland Trebević
 • TUZLA 18. maj 2018, 9-16h, Motel Royal, Bosne srebrne 105A 


Certifikat Po završetku treninga učesnici dobijaju CPE certifikat o učešću.

Trener

Ismir Omeragić Iskusni konsultant i kako sam nerijetko kaže: “Nisam birao svoj poziv, on je pozvao mene.” Dio je Valicon tima od 2004. i trenutno je na poziciji CEO Valicon BiH, ali također i senior konsultant na različitim kako BH tako i regionalnim/međunarodnim projektima. Njegovo bogato iskustvo u konsaltingu je bazirano na dubinskom poznavanju psihologije pojedinca i grupe. 

Njegovo bogato iskustvo u istraživanju i konzaltingu je bazirano na dubinskom poznavanju različitih industrija – od financija, FMCG-a, politike, automobilizma, farmacije, medija, pa do maloprodaje i turizma. Osim konzaltinga na temelju istraživanja, Ismir je neizostavan člana projektima koji svoje korijene imaju u poslovnoj analitici (Valicon ima status naprednog IBM partnera) u projektima koji uključuju područja kao što su akvizicija i retencija klijenata, cross- i up-selling, otkrivanje prevara i pranja novca, a zadnjih godina je fokusiran na spoj neurologije i marketinga. Član je Međunarodnog udruženja istraživača ESOMAR, redovito gostuje kao predavač na sveučilištima u BiH, te na regionalnim i međunarodnim konferencijama. Angažiran je i na nizu drugih neprofitnih projekata (rad s mladim sportašima, rad s djecom astronomima, savjetodavni rad s različitim skupinama,..). Održao je desetine treninga iz oblasti komunikacije, upravljanja vremenom, upravljanja stresom, self – management tehnike, kreativne i inovativne tehnike, rukovođenje timovima itd. Osim poslovnog konsaltinga, Ismirova specijalnost je i konsalting na polju rasta i razvoja kako pojedinaca tako i grupe/organizacije. Također, redovito gostuje kao predavač na univerzitetima u BiH ali i na regionalnim i međunarodnim konferencijama. Ismirovi mnogobrojni interesi međusobno su kompatibilni i omogućavaju holistički pristup mentalnom konsaltingu.  

Ismir je: 

 • Certificirani voditelj/trener 1st Business Certificate / 1st Social Competence Certificate 
 • Afirmirani stručnjak u području ljudskih resursa (područje softskillsa)
 • Trener/predavač/voditelj grupa za rast i razvoj timova (djeca, sportisti, organizacije,..) 
 • Stručnjak za primjenu neuro-alata u komercijalnim istraživanjima 
 • Član R&D tima Valicon - Osmišljavanje i razvoj marketinških istraživanja i alata
 • Trener/predavač korištenja IBM SPSS alata 
 • Trener/predavač upotrebe deskriptivne i prediktivne analitike u istraživanjima
 • Trener/predavač metodologije istraživanja 
 • Gostujući predavač na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu (MBA) 
 • Gostujući predavač na Filozofskom fakultetu u Sarajevu (Odsjek za Psihologiju)  

Povjerenje su nam ukazale vodeće BH firme

Preko 100 vodećih BH firmi i organizacija su naši zadovoljni klijenti, a neki od njih su: Addiko banka, Aerodrom Sarajevo, Agencija za državnu službu, American Councils for International Education, Argeta, BH Pošta, BH Telecom, Bosnalijek, Bramac krovni sistemi, Centralna banka BiH, Elektro Bijeljina, EKI, Fabrika cementa Lukavac, Goethe Institut, Gorenje, Grawe, Intesa Sanpaolo banka, Kim Tec, Logosoft, Lutrija BiH, Mistral, NLB banka, Nova banka, Općine Ilijaš, Novo Sarajevo i Tuzla, Oracle, Obavještajno sigurnosna agencija BH, Partner mikrokreditna fondacija, Pliva, Poreska Uprava RS, Porsche BH, ProCredit Bank, Pretis, Prevent, Raiffeisen banka, Registar vrijednosnih papira, Sarajevo osiguranje, Soda Sisecam, Sparkasse banka, Tužilaštvo BH, TVSA, Via Media, Visoko sudsko i tužilačko vijeće, Schachermayer, Schenker, Sberbank, Xella Ytong, Zavod za zapošljavanje TK i KS, Ziraat banka, Volkswagen, Wurth...

Kotizacija

Cijena: 195 KM + PDV  

Cijena sa 10 % popusta za prijave do 27. aprila 2018.: 175 KM + PDV  

Cijena uključuje ručak i kafe pauze. Fizička lica mogu plaćati do 6 rata putem Unicredit ili Raiffeisen platnih kartica. Trening je ograničen na 16 učesnika.

PRIJAVA

Za dodatne informacije pozovite nas na Sarajevo 033 260 505 Tuzla 035 245 222

Prijavite se na naš newsletter i primajte obavijesti o budućim edukacijama.

Edukacije u najavi

Share on Google+Share on LinkedIn

Centar za poslovnu edukaciju

Centar za poslovnu edukaciju je vodeći akreditovani centar za prijenos modernih i praktičnih znanja u domenu informacionih tehnologija, stranih jezika, dizajna i poslovnih vještina. Od osnivanja 2007. godine postali smo vodeća ustanova za obrazovanje odraslih u BiH, sa poslovnicama u Sarajevu i Tuzli te preko 12.000 polaznika. To postižemo sa stručnim timom od preko 40 vrhunskih predavača potpuno posvećenih polaznicima. Akreditovani smo od strane Ministarstva obrazovanja, a ovlašteni smo TOEFL i Xpert test centar te ÖSD partner centar.

Zašto odabrati CPE?

 • 1st Business Certificate centar za BiH
 • Ovlašteni TOEFL i Xpert test centar te ÖSD partner centar 
 • Stručni tim od preko 40 vrhunskih predavača posvećenih polaznicima 
 • Preko 30 programa: strani jezici, IT i poslovne edukacije
 • Akreditovani od strane Ministarstva obrazovanja SK i TK
 • Priznati BH i austrijski certifikati 
 • Preko 12.000 zadovoljnih polaznika od 2007. godine 
 • Plaćanje do 6 mjesečnih rata za fizička lica 
 • 12 moderno opremljenih učionica
 • Digitalna nastava sa Mimio Xi interaktivnim tablama 
 • Klimatizacija, ventilacija i ergonomski oblikovane stolice 
 • Kafeterija za pauze i odmor 
 • Lokacije u centru Sarajeva i Tuzle

Sarajevo Centar za poslovnu edukaciju Multicom d.o.o. Tuzla, PJ Sarajevo Kolodvorska 5, Sarajevo Tel.: +387 33 260 505 E-mail: sarajevo@cpe.ba Web: www.cpe.ba

Tuzla Centar za poslovnu edukaciju Multicom d.o.o. Tuzla Aleja A. Izetbegovića 10, Tuzla Tel.: +387 35 245 222 E-mail: tuzla@cpe.ba Web: www.cpe.ba 

PRIJAVA