organizuje dvodnevnu interaktivnu radionicu

Osnove projekt menadžmenta

Naučite efikasno upravljati projektima po PMI metodi. Optimizirajte novac, vrijeme i resurse. 

Učešćem na radionici ostvarujete 12 odslušanih sati za PMI-PMP certifikat.


SARAJEVO
8.i 9. decembar 2021.
Hotel Hills 5*

Ograničeno na 18 učesnika, požurite sa prijavom! 

Iskoristite 10 % popusta za rane prijave još

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Prijavite se na naš newsletter i primajte obavijesti o budućim edukacijama.


Preko 200 zadovoljnih polaznika je do sada pohađalo ovu radionicu

Cilj naših radionica je povećanje efikasnosti poslovanja. Naučit ćemo vas da optimizirate vaše rukovođenje projektima i postanete izvrsni u poslovanju koristeći svjetski priznat PMI (Project Management Institute) pristup. Radionicu vodi Jasna Pleho, PMP certificirani projekt menadžer i predsjednica PMI udruženja BiH koja svoja dokazana praktična iskustva u preko 20 godina rada stavlja vama na raspolaganje kroz interaktivni rad u maloj grupi do 18 učesnika. Fokusirani smo na prenos praktičnog znanja i iskustva, a kroz ovu interaktivnu radionicu ćete imati mogućnost postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse. 

Trening je namijenjen kako početnicima koji žele naučiti osnove upravljanja projektima, tako i onima koji već imaju iskustva u radu sa projektima i žele unaprijediti svoju efikasnost u radu.

U toku treninga učesnici će sa predavačem proći sve korake u procesu projekt menadžmenta, (Inicijacija, Planiranje, Izvršenje, Kontrola, Zatvaranje projekta) u planiranom obimu, vremenu i budžetu. Kroz realne i praktične primjere učesnici će biti u mogućnosti da jednostavnije i sveobuhvatnije prihvate kompleksan proces vođenja projekata.  

Kompletan rad je baziran na predavanju i interaktivnim vježbama vezanim za proces jednog projekta od početka do kraja. Kada se ispravno koristi, upravljanje projektima može biti vrlo efikasan alat za stvaranje produktivnijih i efektnijih poslovnih procesa.

Od trenera koja je upravljala velikim brojem kompleksnih projekata saznajte dodatne savjete i trikove koji vam mogu pomoći u svakodnevnom radu.

Ovaj interaktivni trening je namijenjen svima onima koji žele da unaprijede svoje znanje u oblasti upravljanja poslovnim projektima unutar firme ili organizacije. Projektni menadžment je disciplina koja definiše proces realizacije projekta. Projekt je, za razliku od svakodnevnog posla koji je u pravilu ponavljajuće prirode i neograničenog trajanja, jedinstven, ograničen vremenom, često nepredvidiv.  

Važnost upravljanja projektima se značajno povećala u posljednjih nekoliko godina, a koncept je postao ključni faktor uspješnosti organizacija. Organizacije koje su uspješne u realizaciji projekata su pronašle odgovarajući recept za integraciju ključnih faktora projektnog menadžmenta koji uključuju odgovarajuću metodologiju, projektne alate i zaposlenike koji su edukovani i posjeduju iskustvo u vođenju projekata. 

Teme

 • Iniciranje i uspješno planiranje projekata;
 • Planiranje i upravljanje resursima;
 • Time management (Upravljanje vremenom);
 • Realizacija projekta;
 • Kontrola i monitoring projekta;
 • Održivost projekta.

Koristi u organizaciji

Učesnici će teoretski i praktično savladati svaki korak projektne metodologije te će vaša organizacija biti spremna primjeniti integrirani pristup koristeći metodologiju i alate za upravljanje projektima. Kroz praktične primjere ćete saznati kako da na najefikasniji način isplanirate i realizujete projekat u realnim okolnostima. Nakon treninga, projekt menadžeri i članovi projektnih timova će znati šta se od njih očekuje prije nego što započnu rad na projektu. Rukovodioci neće dolaziti u situacije da na kraju budu iznenađeni velikim razlikama u odnosu na planirano, dobivat će pravovremena upozorenja dok su problemi još uvijek mali, brzo rješivi i čije korekcije ne koštaju malo bogatstvo. 

Kroz praktične primjere ćete saznati kako da na najefikasniji način isplanirate i realizujete projekat u realnim okolnostima.

Networking

Iskoristite priliku za networking sa liderima i kolegama iz industrije

Certifikat

Po završetku treninga učesnici dobijaju CPE certifikat.

CPE trener


dr. sc. Jasna Pleho
PMP certificirani voditelj projekata po PMI i PMI-Agile Certified Practitioner
Predsjednica PMI udruženja BiH

Jasna Pleho radi u IT industriji preko 20 godina. Profesionalni razvojni put je prošla od pozicija kao što su sistem administrator, DB administrator, web dizajner, IT menadžer i menadžer. Posljednjih 10 godina se bavi projektnim menadžmentom na različitim IT projektima. Trenutno radi na poziciji Voditelja projekata u firmi King ICT doo i certificirani je projekt menadžer sa jednim od najcjenjenihjih svjetski priznatih certifikata iz oblasti upravljanja projektima - PMP (PMI) certifikat. Jasna je takođe i certificirani voditelj projekata po agilnim metodama (PMI-ACP). Interni je auditor za ISO 9001 i 27001. Osim nabrojanog, Jasna već šest godina radi i kao profesor na Američkom univerzitetu u BIH (American University in BIH), doktor nauka je iz oblasti vještačke inteligencije, primjene GIS-a i IT-a. Predavala je u brojnim edukacijskim centrima i jedan je od predavača na Microsoft Skills Centru (CAPM). Trenutno je predsjednica PMI Chapter-a u BIH.

Izjave naših polaznika Smatram da je seminar koristan za sve koji žele naučiti više o metodologiji i alatima koji se koriste za upravljanje projektima. Seminar je naročito poučan za početnike, odnosno sve osobe koje imaju određeno iskustvo na projektima ali ne i odgovarajuću teorijsku podlogu. Predavači imaju obimno iskustvo, te na zabavan način, kroz praktične primjere i interaktivnu nastavu, polaznike vode kroz projektne faze, što nastavu čini dinamičnom i interesantnom. Elma Majstorić, Direktor Odjela Uprave, Addiko Bank d.d. Sarajevo

Povjerenje su nam ukazale vodeće BH firme 

Preko 300 vodećih BH firmi i organizacija su naši zadovoljni klijenti, a neki od njih su:

Reference

Iskoristite 10 % popusta za rane prijave još

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Mjesto i vrijeme održavanja

 • SARAJEVO 8. i 9. decembar 2021, 9:30-16h, Hotel Hills 5*


Kotizacija

Redovna cijena: 495 KM + PDV

Popusti za rane prijave do 27. novembra:

Kotizacija po učesniku za 1-2 učesnika sa 10 % popusta: 445 KM + PDV

Kotizacija po učesniku za 3-4 učesnika sa 15 % popusta: 420 KM + PDV

Kotizacija po učesniku za 5 i više učesnika sa 20 % popusta: 395 KM + PDV 

Radionica je ograničena na 18 učesnika.

Cijena uključuje:

 • Stručna predavanja predavača
 • Materijali koji pokrivaju seminar
 • Izdavanje CPE certifikata
 • Ručak na bazi švedskog stola i kafu tokom pauza
 • Besplatan parking  

Pogodnost: Fizička lica mogu plaćati do 6 rata putem UniCredit ili Raiffeisen platnih kartica.  

PRIJAVA

Dodatne informacije
Tel: 033 260 505
Email: sarajevo@cpe.ba


Seminari u najavi

Osnove uspješne prodaje i motivacije
SARAJEVO - 23. novembar 2021.

Kako razumjeti finansijske izvještaje
SARAJEVO - 23. novembar 2021. 

Digitalni potpisi u praksi
SARAJEVO 9. decembar 2021.


Prijavite se na naš newsletter i primajte obavijesti o budućim edukacijama.


Centar za poslovnu edukaciju

Centar za poslovnu edukaciju je vodeći akreditovani centar za prijenos modernih i praktičnih znanja u domenu informacionih tehnologija, stranih jezika, dizajna i poslovnih vještina. Od osnivanja 2007. godine postali smo vodeća ustanova za obrazovanje odraslih u BiH, sa poslovnicama u Sarajevu i Tuzli te preko 20.000 polaznika. To postižemo sa stručnim timom od preko 50 vrhunskih predavača potpuno posvećenih polaznicima. Akreditovani smo od strane Ministarstva obrazovanja KS i TK, a ovlašteni smo TOEFL i 1st Business Certificate centri za BiH.

Zašto odabrati CPE?

 • 1st Business Certificate centar za BiH
 • Ovlašteni TOEFL i Xpert test centar te ÖSD partner centar 
 • Stručni tim od preko 50 vrhunskih predavača posvećenih polaznicima 
 • Nastava u malim grupama od 8 do 12 polaznika 
 • Preko 20.000 zadovoljnih polaznika od 2007. godine 
 • Plaćanje do 6 mjesečnih rata za sve polaznike 
 • Originalna literatura za sve kurseve 
 • Besplatno pred-testiranje za određivanje trenutnog znanja 
 • Garancija 100 % zadovoljstvo (besplatan ponovni kurs) 
 • 12 moderno opremljenih učionica
 • Digitalna nastava sa Mimio Xi interaktivnim tablama 
 • Klimatizacija, ventilacija i ergonomski oblikovane stolice 
 • Kafeterija za pauze i odmor 
 • Lokacije u centru Sarajeva i Tuzle

Sarajevo Centar za poslovnu edukaciju 

Multicom d.o.o. Tuzla, PJ Sarajevo Kolodvorska 5, Sarajevo Tel.: +387 33 260 505 E-mail: sarajevo@cpe.ba Web: www.cpe.ba

Tuzla Centar za poslovnu edukaciju

Multicom d.o.o. Tuzla Aleja A. Izetbegovića 10, Tuzla Tel.: +387 35 245 222 E-mail: tuzla@cpe.ba Web: www.cpe.ba